הגבלת שומנים מעובדים כדי לשפר את הגוף שלנו

שומנים מעובדים הם קבוצה של שומנים ששונו ממצבם המקורי. הם עברו עיבוד כדי להפוך אותם ליציבי מדף וטעימים יותר, כמו גם סבירים יותר. ישנם סוגים רבים של שומנים מעובדים, אך כמעט כולם מאוד דלקתיים ורעים לגוף. כמה דוגמאות נפוצות כוללות שומן שומן, קיצור, שמנים מוקשים חלקית כמו מרגרינה או שמן צמחי, ושמן דקלים. למרבה הצער, אלו הם חלק מהשומנים הנפוצים ביותר באספקת המזון שלנו. סוגים אלו של שומנים מגיעים עם השפעות שליליות רבות על הגוף שלנו ויש להימנע מהם במידת האפשר. אם אתה מחפש לשפר את התזונה שלך ולהפחית את צריכת השומן שלך, הנה סקירה קצרה על מדוע הגבלת שומנים מעובדים היא רעיון טוב ואיזה עוד שומנים בריאים יותר אתה צריך לאכול במקום זאת.

מהן הבעיות עם שומנים מעובדים?

רוב הבעיות עם שומנים מעובדים נובעות מאופיים הדלקתי. שומנים מעובדים עוברים שינויים כימיים כדי להקל על השימוש במוצרים רבים ושונים, כולל מוצרי מאפה ומזון מטוגן. שומנים מעובדים מכילים רמות גבוהות של חומצות שומן אומגה 6, שהן דלקתיות ולעיתים נצרכות בעודף בתזונה המערבית. זה יכול להוביל לדלקת כרונית, הקשורה למחלות כרוניות שונות ולמצבים בריאותיים רבים. שומנים מעובדים הם לעתים קרובות גם עשירים בשומנים רוויים, אשר יכולים גם לקדם דלקת. דיאטות עשירות בשומנים רוויים קשורות גם לסיכון מוגבר למחלות לב, שבץ וסוגי סרטן מסוימים. לשומנים במזונות מעובדים יש בדרך כלל אינדקס גליקמי גבוה, מה שאומר שהם נספגים במהירות במהלך העיכול וגורמים לעלייה ברמות הסוכר בדם. זה יכול להוביל לעמידות לאינסולין ולסיכון מוגבר לסוכרת.

דלקת והשפעות פרו-דלקתיות

לשומנים במזון מעובד עשויים להיות גם השפעות פרו-דלקתיות. לשומנים שונים יש השפעות שונות על הגוף. בעוד שההשפעות הדלקתיות של חומצות שומן אומגה 6 ידועות היטב, רוב האנשים אינם מודעים לכך שלסוגים אחרים של שומנים יש השפעות פרו-דלקתיות. שומן אחד כזה הוא חומצה פלמיטית, שנמצאת בדרך כלל במזונות מעובדים ובשמנים טרופיים, כמו שמן דקלים. חומצה פלמיטית נקשרה לדלקת כרונית ונמצאה גבוהה יותר בקרב אנשים הסובלים מהשמנת יתר וסובלים מתסמונת מטבולית.

בעיות בריאות לטווח קצר וארוך

צריכה גבוהה ארוכת טווח של שומנים מעובדים נקשרה למספר מצבים בריאותיים, כולל מחלות לב, סוכרת וסוגים מסוימים של סרטן. שומנים מעובדים ושומנים רוויים נקשרו גם לתנגודת לאינסולין ולתסמונת מטבולית. אנשים עם תסמונת מטבולית נמצאים בסיכון מוגבר לבעיות בריאות רבות, כולל מחלות לב, סוכרת מסוג 2 ומספר סוגי סרטן. דיאטות עשירות בשומנים מעובדים נקשרו גם לסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ולתוצאות דמנציה גרועות.

עלייה במשקל

שומנים מעובדים, באופן כללי, נקשרו גם לעלייה במשקל. האינדקס הגליקמי הגבוה של שומנים מעובדים מוביל לרמות גבוהות יותר של סוכר בדם ולעליות אינסולין, מה שיכול להגביר את התשוקה ויכול להוביל לעלייה במשקל בטווח הארוך. יתרה מכך, שומנים מעובדים הם לרוב עשירים בקלוריות ודלים בסיבים משביעים, מה שאומר שקל לאכול אותם יותר מדי ואינם גורמים לך להרגיש שובע לאורך זמן. זה יכול להוביל לעלייה במשקל לאורך זמן כמו גם לבעיות בריאותיות אחרות.

שורה תחתונה

ישנן סיבות רבות להפחית שומנים מעובדים בתזונה ולהחליף אותם בשומנים בריאים יותר. הם עשירים בקלוריות, מעודדים דלקת, ונקשרו למחלות כרוניות שונות ולמצבים בריאותיים רבים. זה חשוב במיוחד אם אתם מנסים לרדת במשקל או לשמור על משקל תקין. קל לאכילה מוגזמת של שומנים מעובדים, אינם גורמים לתחושת שובע ויכולים לגרום לעלייה מהירה במשקל. למרבה המזל, ישנן דרכים רבות להפחית שומנים מעובדים בתזונה ולהגדיל שומנים בריאים יותר, כמו שומנים חד בלתי רוויים ושומנים רב בלתי רוויים.

מהן כמה דוגמאות לשומנים מעובדים?

ישנן דוגמאות רבות לשומנים מעובדים, אך חלק מהנפוצות ביותר כוללות: - שומן חזיר - שומן חזיר הוא סוג של שומן נפוץ בבישול. זה מופק מהשומן שנמצא סביב איברי חזיר. קיצור הוא סוג של שומן העשוי משמנים צמחיים, כמו שמן סויה או זרעי כותנה. שמנים מוקשים חלקית, אלו הם שמנים צמחיים שעברו שינוי כימי כדי להגדיל את חיי המדף וטעם טוב יותר. שמן דקלים מגיע מפרי עצי דקל והוא נפוץ בשימוש באפייה ובבישול אסייתי.

מהן כמה דוגמאות לשומנים בריאים יותר?

ישנם שומנים בריאים רבים יותר שתוכל להחליף בהם שומנים מעובדים. כמה דוגמאות נפוצות כוללות: שמן זית הוא דוגמה לחומצת שומן חד בלתי רוויה. הוא גם עשיר בנוגדי חמצון ונקשר להפחתת הסיכון למחלות לב. אגוזים גם עשירים בשומנים חד בלתי רוויים, סיבים וחומרים מזינים אחרים. הם מקור טוב לחלבון ויכולים לעזור בירידה במשקל. זרעים, לרוב זרעי דלעת, זרעי חמניות וזרעי שומשום, זרעים עשירים גם בשומנים חד בלתי רווים. הם גם עשירים בסיבים תזונתיים וחלבונים, מה שהופך אותם לבחירה טובה לירידה במשקל.

מה עלי להסתכל כאשר אני בוחר שומנים?

כשאתם בוחרים שומנים, חפשו את אלו שדלים בשומנים רוויים ועשירים בשומנים חד בלתי רוויים. שומנים חד בלתי רוויים ידועים גם בשם MUFAs, והם נקשרו ליתרונות בריאותיים רבים, כולל סיכון מופחת למחלות לב. שומנים רב בלתי רוויים, הידועים בדרך כלל כ-PUFAs, טובים גם עבורך. הם נקשרו להפחתת הסיכון למחלות לב, סוכרת סוג 2 וסוגים מסוימים של סרטן. אתה יכול למצוא מזונות עשירים בשומנים אלה בצורה נוזלית או כשומנים לא מעובדים, כמו שמן זית או אגוזים. אתה יכול מוצאים אותם גם במזונות מעובדים מסוימים, כמו כמה לחמים ודגני בוקר, שלעתים קרובות מועשרים ב-MUFAs ו-PUFAs.